Recepten van A tot Z met olijfolie

Olijfolie Manolakis voor de heerlijkste recepten bereid met onze olijfolie.

Elke dag een verrassend recept, eenvoudig te maken en nog gezond ook.

Olifolie Manolakis voor warme en koude gerechten

Kipfilet in olijfolie

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels basilicum
  • 125 gram taugé
  • 2 bosuitjes
  • 3 velletjes filodeeg
  • ketjap manis
  • 2 theelepels bloem


 

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak de kip rondom in 10 minuten bruin en gaar. Laat ze uitlekken en bestrooi het met basilicum. Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze in een kom met de taugé. Snijd de bosuitjes in ringetjes en voeg ze toe aan het kipmengsel. Breng het op smaak met zout. Snijd het filodeeg in 20 langwerpige lapjes. Schep een beetje kipmengsel op de korte kant van het filodeeg en besprenkel het met ketjap. Vouw de zijkanten over de vulling en rol het deeg op. Meng de bloem met een beetje water en druk de rolletjes met het mengsel vast. Verhit de frituurpan en bak de kiprolletjes in porties in 6 minuten krokant en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Garnalen in knoflook en olijfolie

Garnalen in knoflook en olijfolie

Ingrediënten

  • 1 kilo rauwe gepelde roze garnalen
  • 12 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peterselie fijn gehakt
  • zeezout naar smaak


 

Bereidingswijze

Het recept is erg eenvoudig.
Zorg dat de garnalen al ontdooid zijn.

De helft van de knoflook snijdt u fijn en de andere helft doet u in de knoflookpers/keukenmachine.
De peterselie fijn haken of eventueel in de keukenmachine doen.
In een ruime kom doet u de al ontdooide garnalen en giet er olijf olie over heen tot de garnalen onder staan. Hierbij doet u de geperste knoflook en de peterselie.
Ondertussen verhit u een wok met een heel klein beetje olijfolie en zeezout en voegt de gesneden knoflook hierbij toe.
Die laat u fruiten tot zij gelig worden.
Daarna voegt u de garnalen toe en bakt u deze tot zij mooi roze gekleurd zijn.

Serveersuggesties

In de over gebleven olie kunt u stukjes stokbrood bakken. Lekker met rijst/salade of gewoon als bijgerecht.

Aardappelknoflookdipsaus

Aardappelknoflookdipsaus

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 5 of meer teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1,25 deciliter olijfolie Manolakis
  • sap van 0,5 citroen
  • peper


 

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook deze zacht. Laat de blokjes uitlekken en pureer ze fijn. Pers de knoflook boven de puree uit, voeg zout toe en meng het met de aardappelpuree. Voeg, terwijl je de aardappels mengt of klopt, de olijfolie geleidelijk toe en vervolgens het citroensap en de peper. Laat goed afkoelen.

Gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes in olijfolie

Ingrediënten


 

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets overdwars in. Vul de kipfilets met de zongedroogde tomaatjes en vouw ze dicht. Prik ze vast met cocktailprikkers en bestrooi ze met zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets in 15 minuten rondom gaar.

Zoete aardappelen uit de oven met olijfolie

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • beetje peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • bakpapier

Bereidingswijze

Was de zoete aardappelen goed. Niet schillen.
Snijd plakken van ca. 1 cm dik af, in de lengte.
Doe de plakken in een pan waarop een deksel past. In die pan heb je de kruiden en de olie al gedaan.
Schud nu de olie en de kruiden en de schijven zoete aardappel goed door elkaar.
Doe een stukje bakpapier in een ovenlade en leg de schijven dicht tegen elkaar in de lade in een laag.
Verwarm de oven op ca. 220 graden celsius. Bak een kant 15 minuten. Draai de schijven om en bak nog eens 10-15 minuten. Erg lekker.
Bron: © vegan with a vengeance: Isa Chandra Moskowitz

Serveersuggesties

Andere kruiden zijn ook te proberen, bijvoorbeeld chilipoeder.

Pasta Tonijn met Olijfolie

Ingrediënten

  • 200 gram pasta naar keuze
  • snufje zout
  • zwarte peper,grofgemalen
  • tonijn uit blik (80/100 gram)
  • theelepel gedroogde peterselie
  • snufje rcayennepeper
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Pasta koken volgens instructie.
Ondertussen tonijn met vork losmaken en alle overige ingrediënten toevoegen.
Goed roeren en als de pasta klaar is het tonijnmengsel met de pasta mengen.

Lekker met een pitah broodje uit de broodrooster besprenkeld met wat olijfolie Manolakis.

Kruidenolie met olijfolie Manolakis

Ingrediënten

  • 2 theelepels geroosterde korianderzaden
  • 1 theelepel djinten
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • snufje zeezout
  • 5 stuks zwarte peperkorrels
  • 1 teentje fijngesneden knoflook

Bereidingswijze

Wrijf alle ingredienten goed fijn in een vijzel en giet de vloeistof over in een schaaltje. Laat het mengsel 1 uur lekker intrekken. Besmeer er stukjes stokbrood mee en grill deze lichtbruin. Lekker bij een BBQ, maar ook een stukje bruinbrood erin dippen is bijzonder lekker.

Hazenrugfilet met Olijfolie Manolakis

Ingrediënten

  • 2 hazenrugfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels koude boter
  • zout
  • 75 mililiter wildfond
  • 100 gram veldsla
  • balsamico-azijn
  • extra olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden C. Snijd de hazenrugfilets in 4 gelijke stukken. Verhit 1 eetlepel boter met olijfolie in een ovenvaste pan en bak de stukken vlees 2 minuten per kant. Bestrooi ze met zout en schenk de wildfond erbij. Zet de pan 3 minuten in het midden van de oven. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Klop de koude boter door het bakvet. Verdeel de sla over 4 borden en besprenkel ze met olijfolie en azijn. Leg het vlees op de sla en schep de saus erover.

Olijfolie melk ijs

Ijs met melk basis is minder vet maar heeft zeker de zuivel smaak, dit in combinatie met de olijfolie geeft een mooie smaak.

Probeer dit eens met de zachte Griekse olijfolie van Manolakis.

Wat heb je nodig.

1 liter melk

310 suiker

1 dl olijfolie

eventueel 30 gram cortina en 2 gram basis 2000

 

Verwarm de melk tot 90 graden en los de suiker op.

Met de staafmixer meng je de cortina en basis 2000 op voor een mooie luchtige melkijs.

Koel je ijs basis terug in de koelkast of op ijs.

Als dit dan op kamertempratuur is mixen we de olijfolie erdoor.

Het ijs kan nu worden opgedraait in de ijsmachine.

Ferry Nice

© 2014 bij Ferry Wijsman

Pizzadeeg

Pizzadeeg met olijfolie

Ingrediënten

  • 1 zakje gist
  • 2 theelepels suiker
  • 500 gram bloem
  • 4 eetlepels olijfolie Manolakis
  • zout


 

Bereidingswijze

De gist en suiker met 2 deciliter lauw water mengen en 10 minuten laten staan. De bloem met 6 eetlepels lauw water, 4 eetlepels olijfolie en de gistoplossing mengen. Als het is gemengd, het zout toevoegen. Goed kneden! Laat het deeg een uur rijzen onder een vochtige schone theedoek.

Duitse biefstuk met saus van peterselie, augurk en kappertjes

Duitse Biefstuk met olijfolie

Ingrediënten

  • 4 Duitse biefstukken
  • 2 eetlepels olijfolie Manolakis
  • 1 rode ui, in dunne schijven
  • VOOR DE SAUS:
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 5 zoetzure augurkjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels extra virgine olijfolie Manolakis
  • zout
  • peper


 

Bereidingswijze

Doe de ingredienten voor de saus in de keukenmachine en maal ze tot een grove tapenade. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in ca. 2 minuten per kant medium gaar en bruin. Bestrooi ze met de rode ui en serveer met een lepel van de saus.
Bron: © via folder

Gazpacho

Gazpacho met olijfolie

Ingrediënten

  • 6 rijpe tomaten
  • 1/3 komkommer
  • 2 plakken witbrood
  • 1 knoflook
  • 0,25 rode peper
  • 1 theelepel komijn
  • 0,5 deciliter rode wijnazijn
  • 1 deciliter olijfolie Manolakis
  • zeezout


 

Bereidingswijze

Voorbereiding: Snijd de tomaten in kwarten. Haal de korsten van het brood. Verwijder van één tomaat de zaadlijsten, alsmede van de komkommer en de peper. Fileer de vel van deze tomaat en snijd hem samen met de helft van de komkommer brunoise. Leg de plakken brood 5 minuten in een schaal met water en knijp ze vervolgens uit. Bereiding: Doe de rest van de tomaten, komkommer, ¼ peper, brood en knoflook in een blender en mix dit vervolgens tot in dunne puree. Giet nu de olijfolie toe en mix nog gedurende 1 minuut. De olie bindt zich met de puree tot een homogene massa. Voeg nu naar smaak rode wijnazijn, zout en 1 theelepel komijn toe. Roer nog even door en de basis van de gazpacho is klaar. De smaken moeten in balans zijn maar verschilt sterk afhankelijk van de gebruikte tomaten. De koude soep nu in mooie glazen gieten, en bovenop garneren met de brunoise gesneden tomaat en komkommer. Eventueel voor versiering nog een basilicum blaadje toevoegen.

Gerookte Forel in Limoendressing.

Gerookte Forel in Olijfolie

Ingrediënten

  • 400 gram gerookte forel van goede kwaliteit (niet te zout)
  • VOOR DE DRESSING:
  • 12 eetlepels olijfolie Manolakis
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 theelepels limoenschil, fijn geraspt
  • 5 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel verse gember, fijn geraspt
  • 1 theelepel sesamolie
  • zeezout


 

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie op lag vuur en roer de kerrie erdoor tot hij is opgelost.
Voeg dan de rest van de ingrediënten voor de dressing toe.
Verwarm alles op laag vuur.
Verdeel de vis in 4 porties en besprenkel die ruim met de warme dressing.
Bron: © jacob

Simit

simit met olijfolie

Ingrediënten

  • Voor 24 stuks simit.
  • DEEG:
  • 750 gram meel
  • 0,75 theelepel zout
  • 2,25 theelepel bakpoeder
  • 60 gram boter
  • 170 gram olijfolie
  • 6 eetlepel water
  • TOPPING:
  • 6 eetlepel melk of 1 losgeslagen ei
  • sesamzaadjes


 

Bereidingswijze

Voorbereiding: Verhit de oven tot 200 graden C. Meng meel met het zout en bakpoeder in een kom. In een andere kom meng je de boter, olijfolie, melk, ei en water. Maak een gat in het midden van de droge bestanddelen en schenk de vloeistof erin. Roer samen om een zacht deeg te vormen. Bestuif je handen met meel en verdeel het deeg in ballen ter grootte van een walnoot en rol deze in slangen. Vouw elke slang in twee helften, draai ze om elkaar heen en sluit ze tot een ring. Bereidingswijze: Plaats hen op een licht ingevete of bakplaat. Kwast ze in met de melk of ei, bestrooi met sesamzaad en bak in het midden van de oven voor een half uur of tot ze goudbruin zijn. Koel ze op draadrekken af en sla op in een goed gesloten verpakking. Serveertips: Dien op met thee of koffie, yoghurt, kaas of jam.

De mooiste producten van Kreta.

Olijfbomen houten kunstwerken van Kreta.

Ecologisch aardewerk van Kreta

Ecologisch aardewerk lantaren van Kreta

Biologische Balsamico en Zeezout uit de Libische zee.

 

  • House of Crete
© 2014 - 2017 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.