Biologisch en SKAL.

Onze olijfolie Manolakis is helemaal puur natuurlijk.

Waarom is onze olijfolie puur natuurlijk?

Wij werken met een coöperatie van een kleine 800 lokale kleine boeren die een stuk land hebben waar ze olijfbomen hebben staan. Deze zijn al generaties in handen van dezelfde families. Sommige landjes hebben maar enkele bomen, andere stukken staan olijfbomen zover het oog reikt. Al onze boeren werken op traditionele manier om de olijfbomen gezond te houden en tegen de beruchte olijfvlieg te beschermen.

Olijfvlieg val  

In de olijfboomgaarden hangen in de bomen plastic bakjes met een vloeistof die gemaakt is van een combinatie van water, honing, lokale kruiden en alcohol, gebaseerd op een eeuwenoude beproefde manier zonder enig bestrijdingsmiddel. Hier komt de beruchte olijfvlieg op af en wordt op een puur natuurlijke wijze vakkundig gevangen en verdrinkt. We gebruiken ook geen biologische bestrijdingsmiddelen die volgens het SKAL wordt aangemerkt als zijnde biologisch. Het proces van bestrijding van de olijfvlieg houden wij op de traditionele manier en is helemaal puur natuurlijk .

 

 

Waarom geen SKAL keurmerk?

Omdat wij met zoveel verschillende families werken is het voor ons ondoenlijk om voor elk afzonderlijk landje een apart SKAL keurmerk aan te vragen en houden wij ons aan de puur natuurlijke bestrijding en het gezond houden van de olijfbomen op traditionele wijze die al honderden jaren beproefd is. Wij hebben de eigen controle via onze cooperatie van de kwaliteit van de olijven en de oogst. Als de pluk begint komen alle boeren met hun oogst naar onze olijffabriek, waar per boer de oogst wordt geperst en op smaak wordt beoordeeld. De kwaliteit wordt nog steeds bepaald door de "oude" Manolakis op smaak en ervaring of de olie extra virgin, virgin, of olijfolie mag heten. Na diverse test in het laboratorium wordt de zuurgraad bepaald en worden onze flessen en blikken gelabeld en krijgt de boer 20% in geperste olijfolie terug, die hij zelf weer kan verkopen.

SKAL biologisch kenmerk versus Puur Natuur op traditionele manier.

Met het SKAL keurmerk weet je als consument dat met biologisch bestrijdingsmiddelen en geen chemische pesticiden het product dat u koopt voldoet aan bestrijdingsmiddelen die op natuurlijke manier afbreken en geen schade toebrengen aan natuur en milieu. Dit is een gestandariseerd label en geldt voor de gehele EU. Helaas zegt SKAL niets over het productieproces of dat een product op een traditionele manier is geproduceerd en blijven het bestrijdingsmiddelen. Wij van Olijfolie Manolakis behouden wel de traditionele puur natuurlijke productie die we al honderden jaren gebruiken op Kreta en we daarom kunnen zeggen dat onze olijfolie puur natuurlijk is en op de traditionele manier geproduceerd is met alle liefde voor de natuur en de trots en passie van de Kretenzer!

Andreas van Beek

Yamas.

 

 

 

Sorteer op

Shipment to all in Europe

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Aanbiedingen

Gratis olijfolie bij elke bestelling boven €60,-

Superdeal olijfolie.

6 x 750 ml olijfolie Manolakis in glas of blik. Perfect om in te bakken, warme en koude gerechten, salades en heerlijk zo op brood.

Getest door de consumentenbond als authentiek, traceerbaar en echt extra vierge. Puur en mild, gezond en heerlijk en zilver gewonnen in Berlijn en Londen 2022!!!

van €95,70 voor €79,95

Olijfoloie van Kreta Manolakis

zilveren medaille olijfolie Manolakis in Berlijn

Zilveren medaille gewonnen olijfolie Manolakis Londen

 

© 2014 - 2023 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel