Waarom is honing van Kreta zo gezond en puur

Honing van Kreta, net als honing van andere plaatsen, wordt vaak als gezond en puur beschouwd vanwege verschillende factoren:

  1. Diverse flora: Kreta heeft een gevarieerde flora met een overvloed aan wilde bloemen en kruiden. Deze diversiteit draagt bij aan de unieke smaak en voedingsprofiel van Kretaanse honing.

  2. Lage mate van verontreiniging: Kreta heeft veel ongerepte gebieden met beperkte industriële activiteit en vervuiling, waardoor de honing minder kans heeft om verontreinigingen en pesticiden op te nemen.

  3. Traditionele productiemethoden: Veel imkers op Kreta gebruiken nog steeds traditionele methoden om honing te produceren, zoals het oogsten van honing van bijenkorven in de natuurlijke omgeving. Dit kan resulteren in een puurdere honing zonder toevoegingen.

  4. Klimaat en geografie: Het mediterrane klimaat van Kreta met veel zonneschijn en milde winters zorgt ervoor dat bijen gedurende het jaar bloemen kunnen bestuiven en nectar kunnen verzamelen. Dit draagt bij aan de kwaliteit en de overvloed van honing.

  5. Gezonde voedingsstoffen: Honing bevat van nature verschillende voedingsstoffen, waaronder antioxidanten, vitamines en mineralen. Hoewel het gezondheidsvoordelen kan bieden, moet honing nog steeds met mate worden geconsumeerd vanwege het hoge suikergehalte.

  6. Imkertradities: Op Kreta zijn er vaak generaties imkers met een rijke kennis van bijenteelt en honingproductie. Ze kunnen ervaring en expertise doorgeven om de kwaliteit van de honing te waarborgen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de kwaliteit van honing niet alleen afhangt van de regio waarin het wordt geproduceerd, maar ook van de specifieke imkerpraktijken en omgevingsfactoren. Bij het kopen van honing is het altijd verstandig om te zoeken naar betrouwbare bronnen en labels die aangeven dat de honing onbewerkt en puur is, zonder toevoegingen zoals suiker of siropen.

Sorteer op

Shipment to all in Europe

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Aanbiedingen

Gratis olijfolie bij elke bestelling boven €60,-

Superdeal olijfolie.

6 x 750 ml olijfolie Manolakis in glas of blik. Perfect om in te bakken, warme en koude gerechten, salades en heerlijk zo op brood.

Getest door de consumentenbond als authentiek, traceerbaar en echt extra vierge. Puur en mild, gezond en heerlijk en zilver gewonnen in Berlijn en Londen 2022!!!

van €95,70 voor €79,95

Olijfoloie van Kreta Manolakis

zilveren medaille olijfolie Manolakis in Berlijn

Zilveren medaille gewonnen olijfolie Manolakis Londen

 

© 2014 - 2023 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel