Olijfolie is super gezond

Olijfolie Manolakis: De Heerlijke en Gezonde Keuze

Achtergrond: Olijfolie Manolakis is niet alleen verrukkelijk, maar ook buitengewoon gezond. Hart- en vaatziekten, zoals arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen, vinden hun oorsprong in verschillende factoren, waarvan voeding een aanzienlijke rol speelt. De voedingsgewoonten in West- en Noord-Europa, die rijk zijn aan verzadigde vetzuren (VVZ), vertonen een sterke correlatie met een hoog ziekte- en sterftecijfer door coronaire hartaandoeningen. In tegenstelling hiermee gebruiken Mediterrane landen, waar olijfolie de voornaamste bron van voedingsvet is, een traditioneel dieet dat gerelateerd is aan een lager ziektecijfer door deze aandoeningen.

Olijfolie en Hypertensie: Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat voeding een directe invloed heeft op de bloeddruk. Inwoners van Mediterrane landen, met hun neiging tot een mediterraan dieet, vertonen over het algemeen lagere bloeddruk dan andere bevolkingsgroepen. Olijfolie, rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren (EOVVZ), blijkt een significant bloeddrukverlagend effect te hebben, los van andere factoren.

Olijfolie en Diabetes: Bij de preventie en behandeling van niet-insuline-dependente diabetes mellitus (NIDDM) speelt voeding een cruciale rol. Onderzoek toont aan dat een dieet met EOVVZ en weinig koolhydraten gunstige effecten heeft op serumlipiden en glycemiecontrole, waardoor het een ideale keuze is voor diabetespatiënten.

Olijfolie en Obesitas: Traditionele Mediterrane voeding, ondanks de relatief hoge hoeveelheid olijfolie, bestaat voornamelijk uit calorie-arme producten en wordt aanbevolen om obesitas te voorkomen. Epidemiologisch onderzoek bevestigt dat overgewicht en obesitas minder voorkomen in Mediterrane landen.

Olijfolie en Trombogene Risicofactoren: Onderzoek suggereert dat de Mediterrane voeding een goede preventie biedt tegen trombose door de combinatie van gunstige factoren, waaronder EOVVZ.

Olijfolie en Coronaire Hartaandoeningen: Epidemiologische studies, zoals de Zeven landenstudie, tonen aan dat een dieet met een hoge consumptie van EOVVZ direct gerelateerd is aan lagere sterftecijfers door coronaire hartaandoeningen. Olijfolie, rijk aan oliezuur, speelt hierbij een beschermende rol.

Voedingsaanbevelingen: Ter preventie van coronaire hartaandoeningen raden gezondheidsorganisaties aan om het totaal vet te beperken, met een focus op EOVVZ als voornaamste bron van vet. De traditionele mediterrane voeding blijft een uitstekend voorbeeld van hoe deze aanbevelingen in de praktijk kunnen worden gebracht.

In essentie biedt Olijfolie Manolakis niet alleen een heerlijke culinaire ervaring maar ook een gezonde keuze die naadloos past in het voedingsadvies ter preventie van hart- en vaatziekten.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Wat onze klanten zeggen!

Klanten beoordelen House of Crete met een 9.6

                        

Aanbieding

Olijfolie van House of Crete is in Athene bekroond met goud

Superdeal

6 halen 5 betalen 750 ml goud bekroonde olijfolie Manolakis.

van €107,70 voor 89,95 inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

olijfolie van House of Crete 6 halen slechts 5 betalen inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

© 2014 - 2024 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel