Geschiedenis van de olijfolie

De Eeuwenoude Geschiedenis van Olijfolie

Oorsprong en Bloei: De oorsprong van de olijfboom is gehuld in mysterie, maar tijdens de Minoïsche beschaving was de teelt van olijven al bekend. De uitgestrekte olijfgaarden van House of Crete in Episkopi, die gedijen in het rotsachtige terrein en droge klimaat van Griekenland, illustreren de overvloed en vitaliteit van deze boom.

Oud Griekenland en Olijfolie: Oude filosofen en historici verwezen vaak naar de veelzijdige toepassingen van olijfolie. Hippocrates noemde het zelfs de "Grote Therapie". Homerus beschreef het als "vloeibaar goud". Niet alleen atleten gebruikten het voor massage en hydratatie, maar ook vrouwen pasten het toe voor huidverzorging, zoals ontdekt in opgravingen in Griekse steden.

Heiligheid van Olijfbomen: De olijfboom, met zijn natuurlijke weerstand tegen extreme weersomstandigheden, is een essentieel onderdeel van de Griekse samenleving. Er werden strenge straffen opgelegd aan degenen die deze heilige bomen beschadigden.

Gezondheidsvoordelen van Olijfolie: In de laatste decennia groeit wereldwijd het bewustzijn van de essentiële rol van een gezonde levensstijl. Olijfolie, rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, verlaagt LDL-cholesterol, verhoogt HDL-niveaus en biedt bescherming tegen vaatziekten volgens de FDA.

Olijfolie in Huidverzorging: Olijfolie heeft niet alleen gezondheidsvoordelen maar ook talrijke toepassingen op de huid. Het maakt de huid soepel, glanzend en gehydrateerd. Met antioxidanten zoals vitamine E en polyfenolen helpt het fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Waarom Griekse Olijfolie: Griekse olijfolie, met talloze onderscheidingen en wereldwijde lof, onderscheidt zich door het ideale klimaat en de rijke bodem. Het unieke aroma, gevormd door zon, stenen, droogte, stilte en eenzaamheid, maakt de Griekse olijfolie buitengewoon. Kreta, met zijn overvloed aan deze elementen, is trots op de productie van olijfolie met een geschiedenis van meer dan 4000 jaar.

Kali Orexi (Eet smakelijk), Andreas van Beek

 

Zover het oog reikt zie je onze olijfgaarden van House of Crete puur natuur in Episkopi

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Wat onze klanten zeggen!

Klanten beoordelen House of Crete met een 9.6

                        

Aanbieding

Olijfolie van House of Crete is in Athene bekroond met goud

Superdeal

6 halen 5 betalen 750 ml goud bekroonde olijfolie Manolakis.

van €107,70 voor 89,95 inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

olijfolie van House of Crete 6 halen slechts 5 betalen inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

© 2014 - 2024 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel