Waarom is het aardewerk zo bijzonder op Kreta

Het aardewerk van Kreta is al eeuwenlang bijzonder en wordt hoog gewaardeerd vanwege verschillende redenen:

  1. Historische erfgoed: Kreta heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude Minoïsche tijdperk, een van de oudste beschavingen in Europa. Het aardewerk van Kreta is sterk beïnvloed door deze oude culturen en weerspiegelt de artistieke tradities die door de eeuwen heen zijn doorgegeven.

  2. Ambachtelijke tradities: De ambachtelijke vaardigheden voor het maken van aardewerk worden al generaties lang op Kreta doorgegeven. Deze traditionele methoden zijn bewaard gebleven en vormen een belangrijk deel van de cultuur van het eiland.

  3. Unieke ontwerpen: Het aardewerk van Kreta staat bekend om zijn unieke ontwerpen en patronen, vaak geïnspireerd door de natuurlijke omgeving en de rijke mythologie van het eiland. De aardewerkstukken kunnen worden versierd met afbeeldingen van dieren, planten en mythologische figuren.

  4. Functioneel en decoratief: Kretaanse aardewerkstukken zijn vaak zowel functioneel als decoratief. Ze kunnen worden gebruikt voor dagelijks gebruik, zoals servies en keukengerei, maar zijn ook populaire decoratieve items vanwege hun esthetische waarde.

  5. Lokaal geproduceerd: Het aardewerk van Kreta wordt meestal lokaal geproduceerd door ambachtslieden en pottenbakkers op het eiland. Dit draagt bij aan de authenticiteit van de producten en ondersteunt lokale ambachtelijke gemeenschappen.

  6. Variatie in stijlen: Kreta kent een verscheidenheid aan aardewerkstijlen, variërend van de traditionele Minoïsche ontwerpen tot meer eigentijdse en moderne stijlen. Hierdoor is er voor iedereen wel iets te vinden dat aanspreekt.

  7. Toeristische aantrekkingskracht: Het aardewerk van Kreta is ook populair onder toeristen, die graag souvenirs en geschenken kopen om mee naar huis te nemen. Dit draagt bij aan de economie van het eiland en promoot de ambachtelijke tradities.

Al met al is het aardewerk van Kreta bijzonder vanwege de rijke geschiedenis, ambachtelijke tradities, unieke ontwerpen en de culturele betekenis die het vertegenwoordigt. Het is een belangrijk aspect van de Kretaanse cultuur en erfgoed.

 

Sorteer op

Shipment to all in Europe

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Aanbiedingen

Gratis olijfolie bij elke bestelling boven €60,-

Superdeal olijfolie.

6 x 750 ml olijfolie Manolakis in glas of blik. Perfect om in te bakken, warme en koude gerechten, salades en heerlijk zo op brood.

Getest door de consumentenbond als authentiek, traceerbaar en echt extra vierge. Puur en mild, gezond en heerlijk en zilver gewonnen in Berlijn en Londen 2022!!!

van €95,70 voor €79,95

Olijfoloie van Kreta Manolakis

zilveren medaille olijfolie Manolakis in Berlijn

Zilveren medaille gewonnen olijfolie Manolakis Londen

 

© 2014 - 2023 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel