Hoe bewaar je olijfolie van House of Crete?

Artikel 8 van 25

Olijfolie is een van de meest gewaardeerde producten van de mediterrane keuken. Het is niet alleen heerlijk, maar ook gezond en veelzijdig. Maar hoe bewaar je olijfolie op de juiste manier, zodat je de smaak en de kwaliteit zo lang mogelijk kunt behouden? In dit artikel geven we je enkele tips om je olijfolie goed te bewaren, met speciale aandacht voor de olijfolie van House of Crete, een bijzonder merk dat olijfolie produceert uit eeuwenoude bomen op het Griekse eiland Kreta.

 De vijanden van olijfolie: licht, warmte en lucht

Olijfolie is een natuurlijk product dat gevoelig is voor oxidatie. Dat betekent dat het reageert met zuurstof, licht en warmte, waardoor het zijn aroma, smaak en voedingswaarde kan verliezen. Daarom is het belangrijk om olijfolie te beschermen tegen deze factoren, die de vijanden van olijfolie worden genoemd.

De beste manier om olijfolie te bewaren is om het in een donkere, koele en droge plaats te bewaren, bijvoorbeeld in een keukenkast of een kelder. Vermijd direct zonlicht of kunstmatige warmtebronnen, zoals de oven of de radiator. Bewaar olijfolie ook niet in de koelkast, want dan kan het troebel worden of stollen.

Zorg er ook voor dat je de fles of de blik goed afsluit na elk gebruik, om te voorkomen dat er lucht of stof in komt. Gebruik bij voorkeur een fles of een blik met een kleine opening, zodat je de hoeveelheid zuurstof die in contact komt met de olie kunt beperken. Gebruik ook geen plastic of metalen containers, want die kunnen de smaak of de geur van de olie beïnvloeden. Kies liever voor glas, keramiek of roestvrij staal.

De houdbaarheid van olijfolie: let op de oogstdatum

Een andere factor die de kwaliteit van olijfolie beïnvloedt, is de tijd. Olijfolie is geen wijn, die beter wordt naarmate hij ouder wordt. Olijfolie is een vers product, dat het beste is als het jong is. Daarom is het belangrijk om te letten op de oogstdatum van de olijfolie, die aangeeft wanneer de olijven zijn geplukt en geperst.

De oogstdatum is niet hetzelfde als de houdbaarheidsdatum, die aangeeft tot wanneer de olijfolie veilig kan worden geconsumeerd. De houdbaarheidsdatum is meestal twee jaar na de productiedatum, maar dat betekent niet dat de olijfolie tot die tijd zijn optimale kwaliteit behoudt. Na verloop van tijd verliest de olijfolie zijn fruitigheid, bitterheid en scherpte, en wordt hij vlakker en ranziger.

Daarom is het aan te raden om olijfolie binnen een jaar na de oogstdatum te consumeren, om te genieten van de volle smaak en de gezondheidsvoordelen. Gebruik olijfolie ook regelmatig, en laat het niet te lang staan. Als je merkt dat de olijfolie een onaangename geur of smaak heeft, of als er schimmel of sediment in zit, gooi het dan weg.

De olijfolie van House of Crete: een uniek product

De olijfolie van House of Crete is een uniek product, dat zich onderscheidt door zijn herkomst, zijn productiemethode en zijn kwaliteit. De olijfolie van House of Crete wordt gemaakt van olijven die groeien aan eeuwenoude bomen op het eiland Kreta, in het dorpje Episkopi. Deze bomen zijn tot 500 jaar oud, en dragen de geschiedenis en de cultuur van het eiland in zich. Ze worden geteeld zonder het gebruik van pesticiden, en worden met de hand geoogst door de familie Manolakis, die al generaties lang de traditie van de olijfolie voortzet.

De olijfolie van House of Crete wordt op traditionele wijze geproduceerd, met respect voor de natuur en de ambacht. De olijven worden koud geperst, zonder toevoeging van water of warmte, waardoor de olie zijn pure smaak en zijn hoge gehalte aan antioxidanten en polyfenolen behoudt. De olijfolie van House of Crete is een extra vierge olijfolie, wat betekent dat het de hoogste kwaliteitscategorie is, met een zuurgraad van minder dan 0,8%.

De olijfolie van House of Crete is ook volledig traceerbaar, van boom tot fles. Elke fles heeft een QR-code, die je kunt scannen om meer te weten te komen over de olijfgaard, de oogstdatum, de productiedatum en de analysecertificaten. Zo kun je er zeker van zijn dat je een authentiek en puur product krijgt, dat de smaak en de geur van Kreta in zich draagt.

Conclusie: olijfolie bewaren is eenvoudig

Olijfolie is een kostbaar geschenk van de natuur, dat je met zorg moet behandelen. Door olijfolie op de juiste manier te bewaren, kun je de kwaliteit en de smaak zo lang mogelijk behouden. Het is eenvoudig: bewaar olijfolie op een donkere, koele en droge plaats, sluit de fles of de blik goed af, let op de oogstdatum en consumeer de olie binnen een jaar. Zo kun je optimaal genieten van de olijfolie van House of Crete, een uniek product dat de essentie van Kreta in zich heeft.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Wat onze klanten zeggen!

Klanten beoordelen House of Crete met een 9.6

                        

Aanbieding

Olijfolie van House of Crete is in Athene bekroond met goud

Superdeal

6 halen 5 betalen 750 ml goud bekroonde olijfolie Manolakis.

van €107,70 voor 89,95 inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

olijfolie van House of Crete 6 halen slechts 5 betalen inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

© 2014 - 2024 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel