De oorsprong van de olijfboom

Olijfolie is een van de oudste en meest veelzijdige producten ter wereld. Al duizenden jaren wordt deze plantaardige olie gewonnen uit de vruchten van de olijfboom, die oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië komt. Olijfolie werd niet alleen gebruikt als voedingsmiddel, maar ook als brandstof, medicijn en cosmetica. In dit artikel vertellen we je meer over de geschiedenis van de olijfolieproductie en hoe House of Crete hier een rol in speelt.

De olijfboom werd door de Feniciërs naar Italië gebracht rond 1200 voor Christus. Daar werd de boom verder verspreid door de Grieken, die olijfolie "vloeibaar goud" noemden. De Grieken stichtten ook koloniën op Kreta, waar een eeuwenoude olijfcultuur bestaat. Op Kreta staan nog steeds bomen die meer dan 2000 jaar oud zijn. Volgens een legende schonk de godin Athena de eerste olijfboom aan de mensheid, als symbool van wijsheid en vrede.

De olijfbomen van House of Crete zijn soms meer dan 500 jaar oud

 

De productie van olijfolie gebeurde vroeger door de olijven met stenen te pletten en door een hydraulische pers te halen. Tegenwoordig wordt er meestal gebruik gemaakt van mechanische extractie, waarbij de olijven worden gemalen, gekneed en gecentrifugeerd. Het resultaat is een pure, ongeraffineerde olie die rijk is aan onverzadigde vetzuren en antioxidanten. Olijfolie heeft een positief effect op het cholesterolgehalte, de bloeddruk en de huid.

House of Crete is een familiebedrijf dat zich specialiseert in het importeren van biologische olijfolie uit Kreta. De olijfolie wordt gemaakt van handgeplukte Koroneiki-olijven, die bekend staan om hun hoge kwaliteit en smaak. De olijfolie wordt koudgeperst, waardoor alle voedingsstoffen en aroma's behouden blijven. House of Crete biedt verschillende soorten olijfolie aan, zoals extra vierge, aromatische en biodynamische. Daarnaast verkoopt House of Crete ook andere producten uit Kreta, zoals honing, kruiden en zeep.

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de olijfolieproductie en de producten van House of Crete, neem dan een kijkje op onze website of volg ons op social media. Je kunt ook contact met ons opnemen voor vragen of bestellingen. Wij helpen je graag verder met het ontdekken van de rijke smaak en cultuur van Kreta.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Wat onze klanten zeggen!

Klanten beoordelen House of Crete met een 9.6

                        

Aanbieding

Olijfolie van House of Crete is in Athene bekroond met goud

Superdeal

6 halen 5 betalen 750 ml goud bekroonde olijfolie Manolakis.

van €107,70 voor 89,95 inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

olijfolie van House of Crete 6 halen slechts 5 betalen inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

© 2014 - 2024 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel