Wat zijn Polyfenolen?

Artikel 6 van 25

Olijfolie weetjes: De Gezonde Waarheid Over Olijfolie:

Een Diepgaande Duik in Polyfenolen.

Wat Zijn Polyfenolen Eigenlijk? Polyfenolen zijn cruciale natuurlijke stoffen die overvloedig aanwezig zijn in diverse voedingsmiddelen, waaronder groenten, fruit, granen, koffie, thee, pure cacao, rode wijn en extra vierge olijfolie. Ze fungeren als krachtige antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

De Verscheidenheid aan Polyfenolen Met meer dan 8000 soorten polyfenolen kunnen we ze in vier hoofdgroepen indelen:

  • Flavonoïden: Voornamelijk aanwezig in fruit, groenten, thee, chocola en wijn.
  • Fenolzuren: Te vinden in fruit, groenten, volkorengranen en zaden.
  • Polyfenolische amiden: Vooral in chilipepers en haver.
  • Overige polyfenolen: Omvat diverse stoffen zoals ellagzuur, curcumine en lignanen, aanwezig in verschillende zaden en granen.

Olijfolie en Haar Krachtige Polyfenolen Olijfolie, met name extra vierge van topkwaliteit, zit boordevol polyfenolen, waaronder Hydroxytyrosol en Tyrosol. Deze stoffen zijn van onschatbare waarde voor het behandelen en voorkomen van diverse gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes type 2, neurodegeneratieve aandoeningen, ontstekingen en veroudering. Ze fungeren ook als antimicrobiële middelen en versterken het immuunsysteem, terwijl ze cruciale organen beschermen tegen oxidatieve schade.

De Kwaliteit van Olijfolie Matters Het gezondheidsvoordeel van olijfolie geldt voornamelijk voor extra vierge varianten van topkwaliteit. Deze worden direct na de oogst koudgeperst en opgeslagen op een donkere, koele plaats, waardoor het verlies aan polyfenolen tot een minimum wordt beperkt.

Conclusie Met haar overvloed aan polyfenolen is extra vierge olijfolie niet alleen een gezonde keuze, maar ook een waardevolle toevoeging aan een gebalanceerd dieet. Naast de hoge concentratie polyfenolen zijn er tal van andere redenen om voor olijfolie te kiezen. Ontdek meer over deze voordelen en blijf gezond!

House of Crete: Uitzonderlijke Kwaliteit met 33,3 mg Polyfenolen per 20 gram Olijfolie

Bij House of Crete zetten we de standaard hoog als het gaat om de gezondheid en kwaliteit van onze olijfolie. Een belangrijke factor die ons onderscheidt, is het buitengewoon hoge gehalte aan polyfenolen in onze producten. Met een indrukwekkende 33,3 mg per 20 gram olijfolie bieden we een krachtige antioxidant die de gezondheid bevordert en bescherming biedt tegen schadelijke vrije radicalen.

Waarom Polyfenolen Belangrijk Zijn

Polyfenolen zijn antioxidanten die van nature voorkomen in olijven en andere voedingsmiddelen. Ze spelen een essentiële rol bij het beschermen van ons lichaam tegen oxidatieve stress en het voorkomen van verschillende ziekten. De polyfenolen in onze olijfolie dragen bij aan de gezondheid van het hart en de bloedvaten, wat essentieel is voor een actieve en vitaal leven.

De House of Crete Kwaliteitsstandaard

Onze toewijding aan kwaliteit begint al bij de oogst. We plukken onze olijven direct wanneer ze groen en optimaal rijp zijn. Dit zorgt ervoor dat ze boordevol gezonde voedingsstoffen zitten, waaronder polyfenolen. Vervolgens ondergaan ze een zorgvuldig koud persproces om de maximale hoeveelheid polyfenolen te behouden. Na het persen wordt onze olijfolie opgeslagen in donkere, koele omgevingen om de stabiliteit en versheid te waarborgen.

Europese Regels en Onze Hoge Standaard

Europese regelgeving schrijft voor dat olijfolie minimaal 5 mg polyfenolen per 20 gram moet bevatten. Bij House of Crete overschrijden we deze norm ruimschoots met een gehalte dat maar liefst 6 keer hoger ligt. Dit betekent dat onze olijfolie niet alleen voldoet aan de minimale vereisten, maar ver uitsteekt boven de standaard, waardoor het een nog gezondere keuze is voor iedereen die streeft naar welzijn en vitaliteit.

Conclusie: De Gezonde Keuze

Met 33,3 mg polyfenolen per 20 gram biedt House of Crete olijfolie niet alleen een buitengewone smaak, maar ook een uitzonderlijke gezondheidsvoordeel. Door te kiezen voor onze hoogwaardige olijfolie, maak je een bewuste keuze voor je gezondheid en welzijn. Ervaar zelf de kracht van onze olijfolie en geniet van een gezondere levensstijl.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Wat onze klanten zeggen!

Klanten beoordelen House of Crete met een 9.6

                        

Aanbieding

Olijfolie van House of Crete is in Athene bekroond met goud

Superdeal

6 halen 5 betalen 750 ml goud bekroonde olijfolie Manolakis.

van €107,70 voor 89,95 inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

olijfolie van House of Crete 6 halen slechts 5 betalen inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

© 2014 - 2024 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel