Welke soorten olijfolie zijn er?

Artikel 16 van 25

Olijfolie, ook wel bekend als olijfolie, is een veelzijdige bereidingsolie die wordt verkregen uit het vruchtvlees en de pitten van olijven. Er zijn verschillende soorten olijfolie:

Olijfolie van House of Crete is altijd Extra Vierge

  1. Olijfolie van eerste persing (Vierge): Dit type olijfolie wordt mechanisch geperst, zonder verhitting of andere middelen. Het staat bekend om zijn uitgesproken smaak en wordt ook wel extra vierge olijfolie genoemd.
  2. Geraffineerde olijfolie: Deze olie wordt verkregen door raffinering van olijfolie van eerste persing. Tijdens het raffinageproces worden onzuiverheden verwijderd, maar gaat ook wat smaak verloren.
  3. Olijfolie: Dit is de gewone olijfolie, een mengsel van geraffineerde olijfolie en olijfolie van eerste persing. Het heeft een neutralere smaak dan de duurdere varianten.
  4. Olie uit afvallen van olijven: Deze olie wordt gemaakt van olijven die niet door de eerste kwaliteitsselectie zijn gekomen vanwege formaat, beschadigingen of rijpheid. Hoewel van mindere kwaliteit, kan het vergelijkbare eigenschappen hebben als de andere soorten.

Olijfolie is rijk aan onverzadigde vetten, vitamine E en heeft een hoog gehalte aan vetzuren. Het is goed voor de gezondheid en geschikt om mee te bakken en braden. De meeste olijfolie komt uit landen rond de Middellandse Zee, zoals Spanje, Italië, Griekenland en Portugal.

In de EU mag alleen Vierge, Extra Vierge of geraffineerde olijfolie verkocht worden. Bij Vierge is de zuurgraad minder dan 1 en bij extra vierge is de zuurgraad minder dan 0,8. Bij House of Crete is de zuurgraad Extra Vierge  minder dan 0,5 en is daardoor zeer mild, traceerbaar, authentiek en lokaal.

Door chemische analyse wordt bepaald of een olijfolie Vierge of Extra Vierge mag heten. Let dus goed op het etiket waar de olijfolie vandaan komt, welke zuurgraad deze heeft of deze ook traceerbaar, lokaal en authentiek is. Dan bent u verzekerd van de allerbeste kwaliteit olijfolie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Wat onze klanten zeggen!

Klanten beoordelen House of Crete met een 9.6

                        

Aanbieding

Olijfolie van House of Crete is in Athene bekroond met goud

Superdeal

6 halen 5 betalen 750 ml goud bekroonde olijfolie Manolakis.

van €107,70 voor 89,95 inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

olijfolie van House of Crete 6 halen slechts 5 betalen inclusief gratis verzending en gratis 250 ml olijfolie twv €7,95

© 2014 - 2024 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel