Geschiedenis

  • Historische feiten olijfolie

Niemand weet zeker waar de olijfboom het eerst verscheen. Tijdens de Minoïsche beschaving wordt al melding gemaakt van de teelt van olijven.

Oude filosofen, artsen en historici verwijzen naar de talrijke gezondheid en huidverzorgings- toepassingen van olijfolie. Het is geen wonder dat Hippocrates verwijst naar olijfolie als de Grote Therapie. Homerus noemde olijfolie vloeibaar goud, omdat de meeste oude Grieken leefden van de teelt van de boom en de vele toepassingen van de olijven. Bewijs vinden we in de literatuur over het oude Griekenland.

Het blijkt dat olijfolie niet alleen op grote schaal werd gebruikt door atleten die olijfolie gebruikten om hun pijnlijke spieren te masseren en om het vochtniveau in hun huid op peil te houden, maar olijfolie werd ook gebruikt door vrouwen om de hydraterende en de verzorgende eigenschappen.

Opgravingen in verschillende Griekse steden hebben aangetoond dat de bewaarde aromaten in olijfolie werden gebruikt in diverse schoonheidsbehandelingen.

De rotsachtige aarde en het droge klimaat van Griekenland is in het voordeel van de olijfboom. Vanwege de omvangrijke en langdurige olijfboom teelt, is het uitgegroeid tot een pijler van de Griekse samenleving. Olijfbomen hebben een sterke natuurlijke weerstand tegen strenge winters en hete zomers ondanks de omstandigheden waarin ze groeien! Olijfbomen groeien en bloeien lang en dragen de olijf die geweldige voordelen heeft. Olijfolie is zo heilig dat mensen die werden betrapt bij het beschadigen van een olijfboom zeer zwaar werden gestraft .
 

  • Voordelen voor de gezondheid

De afgelopen twee decennia is wereldwijd het besef gegroeid dat we gezonder moeten leven en eten.

In tegenstelling tot andere plantaardige oliën, is olijfolie zeer rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten die de schadelijke LDL cholesterol kan reduceren, terwijl het helpt tegen verhoogde HDL niveaus. Onlangs heeft de FDA aangegeven dat een dieet rijk aan olijfolie kan helpen het risico van cardiovasculaire ziekten te beperken. Olijfolie is rijk aan antioxidanten en helpt tegen vaatziekten.

Dagelijkse consumptie van olijfolie helpt ook tegen zweren en maagaandoeningen, omdat het goed verteerd wordt en de voedingsstoffen gemakkelijk worden geabsorbeerd.

Met dit in het achterhoofd is het niet moeilijk te bedenken, dat veel mensen beweren dat olijfolie een wondermiddel is, de perfecte olie voor alle leeftijden. Olijfolie biedt de unieke voordelen voor het inwendige en uitwendige van de mens – voor uw gezondheid en schoonheid.

  • Huidverzorging

Olijfolie heeft vele voordelen voor de gezondheid en voor toepassingen op de huid. Bij het gebruik van olijfolie wordt de huid soepeler, glanzender en gehydrateerd .

Olijfolie is rijk aan antioxidanten en helpt aanzienlijk bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels door het neutraliseren van de schadelijke vrije radicalen.

Ingrediënten die op natuurlijke wijze zijn toegevoegd aan de olijfolie voor een effectieve huidverzorging zijn:

• Squalene : een natuurlijke, niet – vette vocht inbrengende crème die snel de huid intrekt. Het mengt goed met andere plantaardige ingrediënten.
• Vitamine E en polyfenolen : Natuurlijke antioxidanten in overvloed in olijfolie. Antioxidanten zoals vitamine E helpen om vrije radicalen te neutraliseren, terwijl het tevens helpt tegen veroudering van de huidcellen. Het biedt ook enige bescherming tegen de schadelijke zonnestralen die de activiteit van vrije radicalen bevorderen .
• Vetzuren : Vetzuren zijn zeer goed voor een gezond uitziende huid . Vetzuren kunnen niet worden geproduceerd door het eigen lichaam. Vetzuren worden geleverd door voeding of via topische toepassingen. Olijfolie is rijk aan vetzuren en kan extreem voedend en hydraterend zijn.
• Vitaminen : Olijfolie bevat vitamine A en E die volgens dermatologen hebben aangetoond dat deze het vermogen hebben om de huid textuur te verbeteren, het verwijderen van vrije radicalen en verminderen van fijne lijntjes en rimpels .

  • Waarom Griekse Olijfolie

De Griekse olijfolie heeft talrijke onderscheidingen gekregen wereldwijd en wordt geprezen om zijn uitstekende kwaliteit. Het klimaat en de rijke minerale bodem van Griekenland zijn ideaal voor de teelt van de heilige olijfboom.

Het gebrek aan regen voor 6-7 maanden per jaar geeft de Griekse olijfolie zijn unieke smaak en aroma, dit kenmerkt en onderscheidt de olijfolie. Steeds meer mensen herkennen dit en dat is de reden waarom de vraag naar Griekse olijfolie over heel de wereld groot is.

Zon, stenen, droogte, stilte en eenzaamheid zijn de vijf ingrediënten die volgens de Griekse volkstradities helpen om het ideale leefklimaat te creëren voor de olijfboom. Kreta is een eiland dat al deze vijf elementen bezit en is trots op de productie van uitzonderlijke Olijfolie. Kwaliteit en traditie van meer dan 4000 jaar maakt olijfolie uit Kreta zo bijzonder.

Yamas

Andreas van Beek


 


 

 

Sorteer op

Shipment to all in Europe

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Aanbiedingen

Gratis olijfolie bij elke bestelling boven €60,-

Superdeal olijfolie.

6 x 750 ml olijfolie Manolakis in glas of blik. Perfect om in te bakken, warme en koude gerechten, salades en heerlijk zo op brood.

Getest door de consumentenbond als authentiek, traceerbaar en echt extra vierge. Puur en mild, gezond en heerlijk en zilver gewonnen in Berlijn en Londen 2022!!!

van €95,70 voor €79,95

Olijfoloie van Kreta Manolakis

zilveren medaille olijfolie Manolakis in Berlijn

Zilveren medaille gewonnen olijfolie Manolakis Londen

 

© 2014 - 2023 House of Crete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel